3. MEDJUNARODNO OTVORENO PVENSTVO VOJVODINE 2012

Novi Sad ponovo sahovska metropola ?
 
Drago mi je da konstatujem da u okolnostima koje nisu sjajne kako za privredu a jos manje i sport odziv igraca koji su presretni da uzmu ucesca na vec trecem medjunarodnom prvenstvu Vojvodine, enormno raste.Skola "Mileva Maric Ajnstajn " se sa svojim ljubaznim personalom opet pokazala kao sjajan domacin a sve u saradnji sa Sahovskim savezom Vojvodine, koji uz konstantan porast klubova , takmicara evo polako pocinje sve vise da sija na sahovskoj mapi !!
 
Izlgeda da gazimo brojku od 180 ! Sutra cemo videti definitivno, a veceras u pretprogramu od 21h  do ponoci je uvodni cuger, imacete cim pre vesti !!
Ova proba ce nam posluziti za uigravanje sudija i otklanjanje poslednjih tehnickih gresaka !
 
Nazalost par VM je odustalo u poslednji cas, ali zato nam dolazi indijsko cudo od deteta  Akshat Chandra(igra pod americkom zastavom) i najmladji reprezentativac BiH Denis Kadric, kome je ovo priprema za skorasnju olimpijadu u Istanbulu.
Posebno raduje veliki broj mladih a odziv od 180 igraca u vreme kad svi turniri nestaju ili se smanjuju veoma raduje i daje nam motivaciju da i dalje radimo u ovoj besparici. Susedna hrvatska nam salje desetak takmicara pa eto lepe prilike da se odmerimo i sa komsijama.
Prvi su pristigli na turnir italijani, i svi se pitamo da li je to dobar znak i za evropsko prv. u fudbalu   ??
Poslednji dani prelaznog roka ce obeleziti i ovo prvenstvo a klubovi ce na jednom mestu moci da naprave poslednje dogovore do kraja meseca !!
Berza sahovskih stvari i knjiga ce raditi svaki dan, pa ko zeli da menja ili kupi nesto , obavezno nek navrati !